Επέμβαση διαφράγματος με υπερήχους

Αρχική » Περιστατικά » Επέμβαση διαφράγματος με υπερήχους

Ασθενής με σχεδόν μόνιμη και έντονη ρινική αναπνευστική δυσχέρεια, πρωινούς πονοκεφάλους και σχεδόν καθημερινό ροχαλητό προσέρχεται για εξέταση στο ιατρείο. Από το διαγνωστικό έλεγχο με εύκαμπτη βιντεοκάμερα  ανευρίσκονται ανατομικές ανωμαλίες στο ρινικό διάφραγμα (χόνδρινη μοίρα) και υπερτροφικές κάτω ρινικές κόγχες αμφωτερόπλευρα.
    Ο ασθενής υποβάλλεται σε επέμβαση διόρθωσης της ανατομίας του ρινικού διαφράγματος και συρρίκνωσης των κάτω ρινικών κογχών με τη βοήθεια συσκευής χειρουργικών υπερήχων. Η διάρκεια της επέμβασης ήταν πολύ σύντομη, ενώ στον ασθενή χορηγήθηκε μια ήπια μικρής διάρκειας αναισθησία. Χάρη στη χρήση των προηγμένης τεχνολογίας των χειρουργικών υπερήχων, η επέμβαση ήταν εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη, ενώ τοποθετήθηκε για προληπτικούς λόγους  στα ρουθούνια για λίγες ώρες ένας πολύ ήπιος ρινικός πωματισμός. Μόλις ανένηψε ο ασθενής οδηγήθηκε σε ένα δωμάτιο για λίγες ώρες και στη συνέχεια εξήλθε αυθημερόν  με οδηγίες και αγωγή για το σπίτι του.
    Από ότι ο ίδιος ο ασθενής ανέφερε, δεν υπήρξε καθόλου πόνος  στη μύτη ή στο κεφάλι, ούτε και σημάδια ή μαυρίσματα απο την επέμβαση στο πρόσωπο και η γενική εξωτερική εικόνα του ήταν σα να μην είχε χειρουργηθεί. Η μόνη αναμενόμενη ενόχληση τις πρώτες ημέρες ήταν μια ήπια καταρροή με βλέννες από τη μύτη, που αντιμετωπίζονταν  με συχνές ρινικές πλύσεις με αλατόνερα και ρινικες αλοιφές.  Δέκα  ημέρες μετά την επέμβαση με υπερήχους, ο ασθενης προσήλθε για τυπικό έλεγχο στο ιατρείο και από ότι ανέφερε η αναπνοή του είχε πλήρως αποκατασταθεί, ενώ και το ροχαλητό του είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Για να δείτε το βίντεο, πατήστε το "παρακολουθήστε στο youtube".
       * Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στη google ή στο youtube για επιβεβαίωση της ηλικίας σας.