Στροβοσκόπιο για εξέταση φωνής

Αρχική » Στροβοσκόπιο για εξέταση φωνής
ΣΤΡΟΒΟΣΚΟΠΗΣΗ : ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ
  
Η Στροβοσκόπηση είναι μια σύγχρονη και τελευταίας τεχνολογίας εξέταση της λειτουργίας της φωνής, που γίνεται από εξειδικευμένο Χειρουργό ΩΡΛ-Φωνίατρο.
Συγκεκριμένα, μέσω καταγραφής του βλεννογονικού κύματος των φωνητικών χορδών γίνεται ανάλυση της συχνότητας της φωνής (HZ) και αναλυτική μελέτη της παθολογίας των φωνητικών χορδών (κάλοι ή όζοι, πολύποδες, καθήλωση χορδών, δυσφωνία) και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους επαγγελματίες της φωνής (τραγουδιστές, εκφωνητές, δάσκαλοι, δικηγόροι ,ηθοποιοί κ.α)
    Η εξέταση γίνεται στο ιατρείο μέσα σε λίγη ώρα , δεν απαιτεί καμία ειδική προετοιμασία και είναι εντελώς ανώδυνη και άριστα ανεκτή από τον εξεταζόμενο. Το στροβοσκόπιο που αναλύει τη φωνή υποστηρίζεται από κάμερα τελευταίας τεχνολογίας Stortz, ώστε να επιτυγχάνεται άριστο διαγνωστικό αποτέλεσμα. 
     Η μέθοδος μπορεί να ελέγξει με λεπτομέρεια την ανάλυση της έντασης (dB) και της συχνότητας (Hz) της φωνής καθώς την ποιότητα της ταλάντωσης των φωνητικών χορδών , στοιχείο πολύ χρήσιμο για να αντιληφθούμε αν έχουμε σωστή ή λάθος τοποθέτηση της φωνής. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέργεια με τον ενδοσκοπικό πύργο με κάμερα Storz, αναλύεται η ταλάντωση των φωνητικών χορδών-ποιοτικό στοιχείο  φώνησης και καταγράφονται αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες πάνω στην κίνηση των φωνητικών χορδών. Αναγνωρίζονται ,έτσι, εύκολα και με απόλυτη ακρίβεια παθήσεις φωνητικών χορδών όπως οι όζοι ή κάλοι, που είναι σχεδόν αδύνατον να ανιχνευτούν με μια απλή ενδοσκόπηση λάρυγγα με κάμερα. Επίσης, διαγνώσκονται παθήσεις όπως οι πολύποδες χορδών, οι παχύνσεις (οίδημα Reintke) και η πολυποειδής εκφύλιση αυτών (καπνιστές). Aκόμα είναι δυνατόν να διαγνωστεί  η απαρχή μιας κακοήθειας του λάρυγγα που δε φαίνεται με κανένα άλλο τρόπο και που ξεκινά ως καθήλωση της μιας φωνητικής χορδής. εμποδίζοντας το ομαλό βλεννογονικό κύμα της χορδής.