Ραδιοσυχνότητες για χαλινό γλώσσας και κρεατάκια

Αρχική » Ραδιοσυχνότητες για χαλινό γλώσσας και κρεατάκια


Για αντιμετώπιση περιπτώσεων υπερτροφικού χαλινού γλώσσας, που δημιουργούν πρόβλημα σε ομιλία ή στην άρθρωση,σε ενήλικες ή σε παιδιά, η πιο σύγχρονη μέθοδος είναι οι Ραδιοσυχνότητες (RF). Πρόκειται για Ραδιοκύματα εφαρμοσμένα στον ανθρώπινο ιστό, που έχουν εξαιρετική χειρουργική ακρίβεια, είναι αναίμακτα και δε δημιουργούν έγκαυμα ή άλλη ζημιά σε παρακείμενους ιστούς.

Πως γίνεται στο ιατρείο η επέμβαση χαλινού;

     Η όλη διαδικασία της εκτομής του χαλινού γλώσσας είναι πολύ απλή, γίνεται στο ιατρείο και δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά. Συγκεκριμένα, πρώτα γίνεται μια υποτυπώδης τοπική αναισθησία με απλή εναπόθεση κάτω από τη γλώσσα τολυπίου βάμβακος εμποτισμένου με λίγο τοπικό αναισθητικό για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ειδική κεφαλή Ραδιοσυχνοτήτων στο μέγεθος και σε διαστάσεις κυριολεκτικά μιας τρίχας, προκειμένου να διαταμεί ο χαλινός της γλώσσας σε χρονικό διάστημα που διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό. Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη, ο δε ασθενής μπορεί να επιστρέψει πάραυτα στις δραστηριότητές του. Δεν υπάρχουν καθόλου σημάδια ή ράμματα χάρη στην τελευταίας τεχνολογίας συσκευή των Ραδιοσυχνοτήτων και στις διαστάσεις της κεφαλής που είναι στο μέγεθος μιας λεπτής τρίχας, εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετικής ακρίβειας τομές, χωρίς καθόλου βλάβη των διπλανών ιστών.


Πως θεραπεύονται με Ραδιοσυχνότητες τα κρεατάκια

Ιδανική μέθοδος για αναίμακτη αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) είναι οι Ραδιοσυχνότητες RF στα 4ΜHz, που είναι η ιδανική συχνότητα που εφαρμόζεται στον ανθρώπινο ιστό. Η αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων-κρετάκια με RF είναι εντελώς αναίμακτη και ανώδυνη και μάλιστα το παιδί μπορεί να πάει σπίτι του μέσα σε λίγες κιόλας ώρες. Η επέμβαση απαιτεί πολύ μικρής διάρκειας Γενική Αναισθησία από Ειδικό Παιδο-Αναισθησιολόγο σε εξιδεικευμένο κέντρο.