Θεραπεία κρυπτικής και υπερτροφικής αμυγδαλίτιδας


 Η κλασσική αμυγδαλεκτομή είναι μια από τις πιο αιματηρές και επώδυνες επεμβάσεις, εξαιτίας και του τρόπου με τον οποίο γίνεται -νυστέρι και ράμματα σε έναν ιστό εξαιρετικά αγγειοβριθή, όπως είναι ο αμυγδαλικός ιστός. Η αιμορραγία μπορεί να συμβεί από τη 1η έως και τη 14η ημέρα μετεγχειρητικά και φυσικά και στη διάρκεια του χειρουργείου. Ο δε πόνος είναι πολύ οξύς για τον ασθενή από την πρώτη ώρα μέχρι και 10-12 ημέρες μετά την επέμβαση, λόγω κυρίως των ραμμάτων.
Η νέα μέθοδος θεραπείας των αμυγδαλών με υπερήχους εξασφαλίζει αναίμακτες και ανώδυνες επεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, επειδή ο υπέρηχος δουλεύει με ταλαντώσεις υψηλών συχνοτήτων, καυτηριάζει όλα τα αγγεία διαμέτρου έως και 0.5 εκ  -μεγαλύτερα δε συναντώνται στις αμυγδαλές- με συνέπεια στη διάρκεια της επέμβασης  να μην χάνεται ούτε μια σταγόνα αίμα. Επίσης, ούτε στη μετεγχειρητική περίοδο δεν υπάρχει καθόλου αιμορραγία. Όσον αφορά τον πόνο, τις πρώτες δύο ημέρες μετά την επέμβαση με υπερήχους, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου, ενώ  την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα εμφανίζεται ένας πόνος που μοιάζει με φαρυγγίτιδα, σαφώς πιο ήπιος από της κλασσικής αμυγδαλεκτομής και που αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.  Αυτός ο πόνος μπορεί να διαρκεί έως και την 5η μετεγχειρητική ημέρα και μετά εξαφανίζεται σταδιακά.
 Άλλο πλεονέκτημα της επέμβασης με τον υπέρηχο είναι ότι λόγω της πολύ μικρής διάρκειας της επέμβασης αλλά και του ανώδυνου και αναίμακτου χαρακτήρα αυτής, ο ασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι του μέσα σε λίγες μόνο ώρες από το τέλος της επέμβασης, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω νοσηλεία στην κλινική. Αυτό έχει σα συνέπεια τη μείωση του  συνολικού κόστους νοσηλείας και τη γρηγορότερη ανάρρωση του ασθενούς.


Συνήθεις Διαγνώσεις